Menu

055 488 0211

Mesto Moldava nad Bodvou
Moldava nad Bodvou
Szepsi

055 488 0211

Mesto Moldava nad Bodvou
Moldava nad Bodvou
Szepsi

Kampány összegzése - Tisztítsuk ki Szepsit 2023

Kampány összegzése - Tisztítsuk ki Szepsit 2023

A kampányban a város összesen 1430 polgára vett részt.

Az idei Tisztítsuk ki Szepsit kampány sikeresnek tekinthető, mind a résztvevők száma, mind az összegyűjtött hulladék mennyisége tekintetében.
Az eseményre húsz csapat nevezett be, az egyéntől az egész iskolákig. A résztvevők között volt óvoda, általános iskola, Speciális Alapiskola, az Agrotechnikai Szakközépiskola és kihelyezett intézménye, diákok, tanárok és szülők, különböző érdekvédelmi szervezetek, városi alkalmazottak, a Városi Zöldért osztály, a Városi Hivatal, a multifunkcionális központ, a közösségi központ, egy képviselő úr Bodollóról, nyugdíjasok, magánszemélyek, párok. Nemcsak Szepsi lakosai, hanem Bodolló városrész lakói is kezdeményezően léptek fel.
A kampányban a város összesen 1430 polgára vett részt, köztük 1100 általános iskolás, 100 középiskolás diák, köztük tanáraik, 90 óvodai gyermek, pedagógus és szülő, 10 nyugdíjas és mások. A legfiatalabb résztvevő egy babakocsiban ült, a legidősebb pedig egy nyugdíjas hölgy volt egy napközi központból. Utolsóként, de termelékenységben és elkötelezettségben mindenképpen az élvonalban volt egy lelkes páros, egy apa és fia, egy méhészpár, akik tényleg hihetetlen mennyiségű hulladékot szedtek össze, nemcsak zsákokban, hanem darabos, nagydarab hulladékot is. A bodollói méhészek például megtisztították a kaptárak és a hozzájuk tartozó füves terület szennyezett környékét. Újra jelentkezett egyénileg az Élet a természetben, aki egész évben kihívás és jutalom nélkül gyűjti a hulladékot, ismét egy szemétdombot távolított el, amely a Bódva felől a VOP felé eső oldalon hevert. Számos szennyezett területet tisztítottak meg: a Bódva partját és környékét, a garázsok, az óvoda, az általános iskola, és a középiskola műhelyeinek környékét, a volt VOP környékét, a Pod kopcom központ területét egészen a kápolnáig, a szerpentinutat a hegyre egészen a barlangig, az ún. Sípályát a vízműnél, a zsidó temetőt, a bodollói tó környékét, a bodollói focipályát, a szennyvíztisztító telepnél, Bodolló utcáit, valamint Szepsi utcáit és parkjait, a bodollói Közösségi Központ munkatársai és a helyi gyerekek egy csoportja által megtisztult a Bodollói utcán lévő Közösségi Központ környéke is.
Összesen mintegy 400 zsák hulladékot gyűjtöttek össze, és 464 pár kesztyűt osztottak ki. Néhányan saját maguk vásároltak kesztyűt és zsákokat. A zsákos hulladékon kívül nagy mennyiségű terjedelmes hulladékot is begyűjtöttek, pl. porszívó, mikrohullámú sütő, televíziók, matracok, székek, redőnyök, gumiabroncsok, ruhák és cipők, szőnyegek, linóleum, műanyag díszlécek, sütők, autó karosszériaelemek, autóülések, mobiltelefonok, játékok, poharak, ládák, üveg- és műanyag palackok, konzervdobozok,... Ezen kívül rengeteg biológiai hulladékot is gyűjtöttek az óvodák udvarának és környékének az óvónők által végzett takarításából.
A talált ruhák és cipők néhány embert fel tudnának ruházni. A betétdoboznak alkalmas visszaváltható palackok sem hiányoztak senkinek, egy felelőtlen állampolgár által létrehozott kisebb építési hulladékok szemétdombját a zöldterület-kezelő munkatársai elszállították és megtöltöttek vele egy egész pótkocsit.
Köszönet mindenkinek, mert soha nincs elég tudatos polgár. És ha Önök is aggódnak a város és környékének szennye és rendetlensége miatt, akkor jövőre húzzák fel Önök is a kesztyűt és segítsenek rendbe szedni a környezetünket.
Köszönet illeti a zöldterület-kezelő munkatársakat is, akik fokozatosan elszállították az összegyűjtött hulladékot.
A teljes kampány értékelésére és a résztvevők jelképes díjazására a június végi Kulturális és Sportfesztiválon kerül sor.

Hozzáadás dátuma: 13. 6. 2023 13:15
Legutóbbi frissítés dátuma: 13. 6. 2023 13:26
Szerző: Helena Tóthová

Aktuális időjárás

ma, vasárnap 14. 7. 2024
enyhe eső 31 °C 21 °C
hétfő 15. 7. enyhe eső 33/21 °C
kedd 16. 7. enyhe eső 34/21 °C
szerda 17. 7. enyhe eső 31/21 °C

Naptár

Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Kultúra a Városban

részletes keresés