Menu

055 488 0211

Mesto Moldava nad Bodvou
Moldava nad Bodvou
Szepsi

055 488 0211

Mesto Moldava nad Bodvou
Moldava nad Bodvou
Szepsi

A városi képviselő-testület 7. ülésének összefoglalója

A városi képviselő-testület 7. ülésének összefoglalója

A képviselők jóváhagyták a gazdasági és szociális fejlesztési tervet, és összesen 8 projekttervet hagytak jóvá.

A városi képviselő-testület 7. ülését július 12-én, szerdán az Inkubátorházban tartották a Művelődési Központban folyó felújítási munkálatok miatt.

Több mint 20 napirendi pontot vitattak meg, de a különböző tanácsi bizottságok és a városi tanács korábbi lelkiismeretes munkájának köszönhetően konszenzus alakult ki a tagok között, és mindegyik elfogadásra került.

A legfontosabb és legterjedelmesebb anyag a Szociális és Gazdasági Fejlesztési Terv (PHSR) volt, amellyel kapcsolatban számos észrevétel hangzott el a bizottságokban, de ezek már beépültek a végleges változatba, és a PHSR-t a képviselők jóváhagyták. A polgármester hangsúlyozta, hogy ezt a stratégiai dokumentumot az uniós források lehívása miatt kell jóváhagyni, de hozzátette, hogy ez egy "élő" dokumentum, amelyet bármikor meg lehet nyitni, át lehet dolgozni és ki lehet egészíteni.

További fontos pontok voltak a különböző területekre vonatkozó projekttervek, amelyek a különböző támogatási programok és rendszerek jelenleg meghirdetett felhívásaira reagálnak, és az úgynevezett költségvetésen kívüli forrásokból segíthetnek megoldani a város akut problémáit.

Elsőként a kulturális örökség felértékelésére vonatkozó projekttervet vitatták meg az INTERREG SK-HU határon átnyúló programból, ahol a város Tokaj városával együtt a Királyi borút reneszánsza projektet fogja benyújtani. Az építési projekt a Művelődési központ (MsKS) tetőszerkezetének javítását, az infrastruktúra rekonstrukcióját és a Városi Művelődési Központ alatti pincében található Bormúzeum korszerűsítését, valamint az udvar általános rendbetételét foglalja magában. A projekttevékenységek célja a középső és az idősebb generáció intenzív bevonása a kulturális örökség fejlesztésébe és a borászati hagyományok felélesztésébe.

Egy másik, a kommunális létesítmények fejlesztésére irányuló projekt egy éghajlati városi kert létrehozását irányozza elő a városháza mögötti, a tűzoltóállomás felé eső, kihasználatlan területen. A nyitott zónák városi koncepciója egy kulturált találkozó- és pihenőkert létrehozását irányozza elő virágágyásokkal, fákkal, gyepfelülettel, szökőkúttal és esőmederrel, ahol lehetőség nyílik szabadtéri közösségi és meghitt kulturális tevékenységekre.

Ezt a projektet egy másik követi, amely a város és a környező települések közös szolgáltató központjának létrehozását irányozza elő a tűzoltóság épületében. Az ügyfélközpont az anyakönyvi hivatal szolgáltatásait fogja ellátni, amelyet modern technológiával és automatizált rendelési rendszerrel fognak felszerelni.

Egy másik jóváhagyott terv egy olyan projekt, amelynek keretében a város nyílt pályázat keretében 2023 októberétől és novemberétől 30 hónapon keresztül 10 helyi polgárőrrel kívánja megerősíteni a városi rendőrség munkáját.

A hátrányos helyzetű roma közösségek kedvezőtlen helyzetét az ivóvízellátásban egy másik projekt fogja rendezni, amely egy újabb ivóvízkiadó építésére irányul, és amely a közösségi ház épületéhez kapcsolódik majd.

A város számára a Fejlesztési terv egyik nagy és rendkívül szükséges projektje a közösségi szociális ellátás kapacitásának bővítésére és a járóbeteg-ellátás biztosítására irányuló terv egy nappali ellátó és rehabilitációs központ által, amelyet a volt városi rendőrség épületében szeretnének létrehozni.

Az utolsó terv mind az öt óvodában öko tantermek kialakítása pavilonok építésével és felszerelésével, ahol a szabadtéri tanulás zord időjárás esetén is folyhat.

A projekteken kívül a képviselő-testület foglalkozott még a költségvetéssel, több ingatlanüggyel, a jogszabályban előírt jelentésekkel, személyzeti kérdésekkel és 22 épületnek a városi műemléki nyilvántartásba való bejegyzésével.

Az interpellációk főként a járdákra, utakra, átkelőkre és a világításra vonatkoztak, míg egy hosszabb vita és a rendőrséghez intézett felhívás a konténerek kiskorú, rosszul nevelt, különösen a roma közösséghez tartozó gyermekek általi kiürítésével foglalkozott.

Hozzáadás dátuma: 18. 7. 2023 9:29
Legutóbbi frissítés dátuma: 18. 7. 2023 9:36

Aktuális időjárás

ma, vasárnap 14. 7. 2024
enyhe eső 31 °C 21 °C
hétfő 15. 7. enyhe eső 33/21 °C
kedd 16. 7. enyhe eső 34/21 °C
szerda 17. 7. enyhe eső 31/21 °C

Naptár

Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Kultúra a Városban

részletes keresés