SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

Országos tesztelés Szepsiben ezen a hétvégén és hétfőn - Frissítés

21.01.2021 12:58
Szepsi város értesíti a lakosságot, hogy a hétvégén azaz 2021. január 23-án és 24-én valamint hétfőn azaz 2021. január 25-én COVID-19 országos szűrővizsgálatot szervez. Ideiglenes mintavételi gyűjtőhelyek lesznek létrehozva négy helyen. Javasoljuk a lakosoknak, hogy kövessék az egyes gyűjtőhelyekhez rendelt utcák listáját.
 
Az antigén tesztelést naponta fogják végezni reggel 8:00 órától 18:00 óráig ebédszünetekkel 12:00 órától 13:00 óráig (az utolsó mintavétel 17:45 órákor) a következő napokon és helyszíneken:
Január 23. (szombat) – Bodollói kultúrház
Január 23.-25. (szombat – hétfő) – Bódva Panzió, Iskola utca 5
Január 23.-24. (szombat – vasárnap) – a volt  STS üzem területe, Bodollói út 31
Január 24.-25. (vasárnap – hétfő) – Inkubátorház, Iskola utca 10, akadálymentes bejárat - különösen mozgásképtelen és idős emberek számára
 
A tesztelés önkéntes, de január 27-től negatív tesztre lesz szükség a munkába járárshoz és a természetben való tartózkodáshoz. A tesztelés nem ajánlott 65 év felettiek számára, továbbá azoknak, akik mozgásukban korlátozottak vagy egészségi állapotuk miatt korlátozottak, akik kerülik a társas kapcsolatokat. A tesztelés nem vonatkozik a 15 év alatti gyermekekre sem. A tesztelésre érvényes személyi igazolványt kell hozni.
 
A Ľudovít Štúr téren lévő K5 sportcsarnokban állandó mobil gyűjtőhely lesz (MGYH) létrehozva a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának döntésétől függően. A MGYH várhatóan január 23-án (szombaton) vagy január 24-én (vasárnap) fog megnyílni, és 2021. március 31-ig működik.
 
A lakosoknak szintén javasoljuk, hogy kövessék a város Facebook-oldalát - MoldaVArietas, ahol körülbelül két óránként képek lesznek közzétéve a gyűjtőpontokon lévő emberek számának aktuális helyzetéről.
 
Az esetleges változásokat és frissítéseket a város honlapján, a város aplikációján valamint a MoldaVArietas Facebook oldalán teszik közzé.


Utcák jegyzéke


MEGHÍVÓ