SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

Az év végével befejeződnek az utak és járdák javítási munkálatai

15.12.2020 13:57
Az elmúlt hetekben többször tájékoztattuk Önöket az utak aszfaltozásáról és a járdák javításáról. A munkálatok ősszel indultak és a napokban fejezik be az utolsó kisebb hiányosságok kiküszöbölését.
Hosszú éveket kellett várni, amíg a SzNF utcát – amely az egyedüli útszakasz, ahonnan a hegy megközelíthető, és amely a heves esőzések következtében a Rozsnyói utcát és a tűzoltóállomást folyamatosan elárasztotta – felújították. Az útszakaszt javították, az esővíz elvezetését megoldották és az utca új útburkolatot kapott, valamint a járdát is felújították. Hasonló problémával küzdöttek a Rozsnyói út 14-16-os szám alatt lakói is, akik a régi és sérült egyenetlen útszakasz miatt az esőzések során nem juthattak be az épület bejáratához. Ezt a problémát sikerült kiküszöbölni és az adott területre új aszfaltot helyeztek el. A városnak ezen építési munkálatok összköltsége 120 800 euró volt.
A hegy városrészben az SzNF utca egy részének aszfaltfelületével az út és a járdák újabb javítási munkálatai valósultak meg – a 100 000 eurónak megfelelő munkálatok a Hegyi utca kereszteződésétől a teljes Szőlőskert utcág terjedtek.
A Szent Rókuska utca lakói az út gyenge minőségére panaszkodtak. Az útszakasz makadámmal történő felületkezelése csaknem 20 000 euróba került, és a munkálatok október végére fejeződtek be.
A református egyház parókiájától a Víz utcáig egy bekötő aszfaltutat is kiépítettek, melynek költsége 7029 euró volt.
Összességében elmondható, hogy az idei év a befektetések terén rendkívül gazdag és sikeres volt.

MEGHÍVÓ