SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

A képviselők zöld utat adtak a sportnak: Szepsiben multifunkciós épület és atlétikai pálya épül

07.09.2020 13:00
Az óvatos nyári időszak után augusztus végén és szeptember elején az önkormányzat tevékenysége is megújult. A városi tanács, a városi tanács komissziói és 2020. augusztus 27-én maga a városi önkormányzat is ülésezett és számos fontos kérdést és fejlesztési projektet tárgyalt meg.
A legégetőbb kérdés, amelyet ezek az önkormányzati szervek megbeszéltek a COVID 19 koronavírus-járvány megfékezése miatt bevezetett óvintézkedések révén kialakult bejöveteli források kiesése volt, amelyekkel a városnak különféle intézkedések segítségével kell megbirkóznia. A képviselők jóváhagyták azt a szándékot, amely  a Pénzügyi Minisztérium felé intézett 258 000 € értékű pénzbeli visszatérítendő segítségről szól – amelyből finanszírozva volnának a tőkeberuházások és az általános kiadások, amelyek a következő munkálatoknál keletkeztek: akadálymentes járda kialakítása a híd és az Inkubátorház között, az Szlovák Nemzeti Felkelés utca vízelvezetésének megoldása, a K5-ös épületben a szociális helyiségek kialakítása és a Szent Rókuska út felújítása. A város a következő pénzbeli visszatérítendő segítséget a multifunkciós sportépület projektjének társfinanszírozásához kéri, aminek a támogatására már az előző évben 750 000 € értékű juttatást kapott, azonban az épület teljes költségei elérik az 1 150 000 € értéket. Az atlétikai pálya építését illetően is tartalmas megbeszélésre került sor. A megszakított tanácskozás és a lehetőségek alapos felmérése után a képviselők végül a Csehszlovák Hadsereg utcai alapiskola területét találták a legalkalmasabbnak. Az önkormányzati tanács az építési munkálatok közbeszerzésének megkezdése előtt ismét foglalkozott az ideiglenes lakások projektjével, jóváhagyta a határokon átnyúló Kékfestés – farmer monarchia elnevezésű projekt társfinanszírozását, jóváhagyta az energetikai auditok kidolgozására irányuló projektek benyújtási kérelmét, valamint a vízmegállító intézkedések végrehajtására irányuló projekt benyújtását, amelynek a szándékát már az előző tanácskozáson jóváhagyták.
A kötelező pontok megtárgyalása után a tanács megvitatta a zárszámadást, a leltározás eredményeit, a költségvetés változását és az Életmentés, valamint a Víz és az élet nonprofit szervezetek éves beszámolóit is.

MEGHÍVÓ