SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

Új óvintézkedések – ülésezett a Központi Válságstáb és kivételesen a korámány is

12.10.2020 14:05
A járvány megfékezése érdekében a Központi Válságstáb vasárnapi (2020. október 11.) ülésén további óvintézkedések mellett döntött.
Hétfőtől, azaz 2020. október 12-től a középiskolákban távoktatás lép életbe. Az általános iskolák és az óvodák továbbra is működnek azzal a változtatással, hogy a védőmaszkokat az általános iskola alsó és felső tagozatán is kötelező viselni, az óvodákban pedig nyomatékosan ajánlott.
További korlátozások lépnek életbe csütörtöktől, azaz 2020. október 15-től. Kötelező a védőmaszkok viselése a szabadban és beltéren is, kivéve a családtagokat és a természetben egymástól 5 méterre tartózkodókat. Az üzeletekben 15 négyzetméterre egy bevásárló juthat, és ugyanez érvényes a kültéri rendezvényekre is – esküvő, keresztelő vagy temetés. Tilos bárminemű beltéri tömegrendezvény megszervezése. Bevezetik a 65 év felettiek részére kijelölt vásárlási időt, 9 órától 11 óráig. Az éttermek belterületén tilos az étkezés, az ételt a vendégek csak a teraszon fogyaszthatják el, illetve elvitelre kérhetik, vagy házhoz szállíthatnak.
A mai napon, 2020. október 12-én a kormány betiltotta a gyülekezést hat fő felett. Ez az óvintézkedés a keddi naptól (október 13.) érvényes addig, amíg a fertőzöttek száma nem csökken 500 fő alá.
A hatályban lévő rendeletek listáját ITT megtalálhatják.

MEGHÍVÓ