SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

A város további két beruházási projektet hagyott jóvá

27.11.2020 8:32
Az elmúlt napokban (2020. november 25.) további két projekt jóváhagyásáról szóló határozatot kézbesítettek a városnak. A folyamatban lévő intenzív beruházási építkezések továbbiakkal bővülnek. Ezekre a beruházásokra a város már várt és az Európai Úniótól sikeresen szerzett hozzá anyagi támogatást.
Az első projekt az óvodák befogadó képességének megnövelése egy a Bodollói úton kialakított óvodával, amelyre az egykori „STS“ épületének felújításával kerülne sor, így az hatvan óvodás befogadására lenne alkalmas. Az egykori adminisztratív épületet átépítik, az épület belső elrendezését és homlokzatát módosítják, végbemegy a hőszigetelés és kicserélik a fűtésrendszert. A hatalmas irodahelységeket három nappali szobává alakítják át, így azok 20 gyermek befogadására lesznek alkalmasak. Továbbá ételkiadó és tisztálkodó helységek, irodák, raktárak és öltözők lesznek kialakítva. A teljes anyagi támogatás, amely majdnem 566 000 €, az Emberi erőforrások programból lesz merítve. A teljes elszámolható költség, beleértve a város társfinanszírozását 595 722 €-t tesz ki.
A következő sikeres projekt a Víz utcai út, járda és gyalogosok által használt híd felújítása. A 200 000 € értékű programból egy új acél szerkezetű gyalogosok és túristák számára használható híd építését tervezik a Bódva folyón, amellyel a jelenleg méreteiben nem megfelelő Dancka híd cserélődik le. Ezt követően a Víz utcai mezőutat teszik rendbe, hogy növeljék a gyalogosok biztonságát és szabályozzák az autós forgalmat ezen a területen. A projektnek köszönhetően ebben a városrészben új, takarékos izzókkal ellátott közvilágítást is kialakítanak. Az Emberi erőforrásokból származó támogatás 188 743 €.

MEGHÍVÓ