SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

Lake Fest Bodolló

28.09.2020 11:53
2020. szeptember 19-én, szombaton a bodollói Víz és Élet nonprofit szervezet szélesen elterülő rekreációs területe számos látogatóval telt meg, akik úgy döntöttek, hogy átadják magukat a gyönyörben pompázó vénasszonyok nyara utolsó meleg sugarainak. A szervezőkkel, versenyzőkkel és előadókkal együtt több mint 900 ember gyűlt össze ott, s szórakozásban, valamint kikapcsolódásban sem volt hiány. Bár a jelenlegi helyzetre való tekintettel a higiénikusok az ilyen magas látogatószámot már élénk figyelemmel kísérik, tény, hogy a birtok 3 hektáros területet ölel fel, ami nagy előnyt jelentett, s az embereknek nem kellett szorosan fej-fej mellett haladniuk, mint a Magas-Tátrában vagy Szlovákia más népszerű természeti szépségeiben.
Akik eljöttek, nem bánták meg. Mindenből volt bőven - szórakozásból, látnivalókból, házi készítésű termékekből és végül ételből is - bár a szigorúbb intézkedéseknek hála, csak azok számára, akik főztek maguknak. Az ugrálóvár és lovaglás nyújtotta élményeket minden bizonnyal az összes gyermek élvezte és kipróbálta. Nagy élvezetet nyújtott Czeranko Pál, a rendőrség egyik tagjának kutyásbemutatója is. A vízen lévő kajakok, kenuk és evezőtáblák azonban már egy kicsit több ügyességet és óvatosságot igényeltek. Mindezért cserébe viszont olyan adrenalin-tartalmú élményt nyújtottak a sportolóknak, amelyet nem felejtenek el. A főzőverseny 14 csapatnak adott otthont, és igazán változatosan főztek. Volt itt sertésgulyás, bárány, marhahús, kelkáposzta, pacal, halászlé, lecsó, palacsinta és töltött hús is. Az első helyet a Most-Híd csapata, élén a főszakáccsal, Krušinský Norbert alpolgármesterrel nyerte el. Azok pedig, akik sem a sportnak, sem az ételnek nem hódoltak, elmerülhettek a kézműves alkotók fantáziájában és ügyességében, 12 standot bejárva válogathattak, valamint vásárolhattak termékeik közül. Köszönet ezért a pihentető hétvégéért, a főszervezőnek, a CSEMADOK Bodollói Alapszervezetének, valamint fő támogatójának a 4youreality-nek. Külön köszönet illeti még a társszervezőket, a Szepsi Városi Művelődési Központot és a Bódva Sportklubot (ŠK BODVA).
Természetesen köszönet jár mindazon 53 tomboladíj felajánlónak is, akik a nyerteseket nagyon megörvendeztették. A boldogság és a mosoly azonban íratlan belépőjegy volt ezen a napon és ezen a területen. Jöjjenek, és győződjenek meg róla jövőre.
–jk-

MEGHÍVÓ