SZEPSI

Hivatalos weboldal

[top-4]
Slovenský jazykMaygyarul
Városi televízió
Miként intézzük
Betöltendő állások
Városi rendőrség
Művelődési Központ

A tanulók visszatérése az iskolákba a karácsonyi szünet után

08.01.2021 11:54
A Szepsi város fenntartása alá tartozó óvodák 2021. január 11-től továbbra is zárva tartanak. A fenntartó erről a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériumának ajánlása alapján döntött. Az oktatási intézmények újranyitása 2021. január 18-tól lehetséges, attól függően, hogy hogyan alakul a kerületben a járványügyi helyzet, valamint szükséges az intézmények alkalmazottainak a tesztelése. Az óvodák újranyitását illetően a legfrissebb informácikért figyeljék a város és az óvodák honlapját.
2021. január 11-től az általános iskolák alsó és felső tagozata is áttér a távoktatásra. A napközi otthon és az iskolai étkezde is zárva tartanak.
A zárlat leteltével, január 25-től az oktatásügyi tárca rendelkezése alapján az óvodák és az általános iskolák a megszokott üzemrend alapján újranyitnak.
Az iskolákba való visszatérés feltétele az oktatásügyi intézmények alkalmazottainak, az iskolaköteles gyerekek szüleinek és az általános iskola felső tagozatos diákjainak a tesztelése.
Ebből az okból kifolyólag a fenntartó egy mozgó mintavételhelyszín kialakítását tervezi az érintett személyek tesztelésére 2021. január 22-24. között.
Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy ezek a feltételek előzetesek és a helyzet alakulásától függ. Ezenfelül a helyi viszonyokat megváltoztathatja és módosíthatja a Regionális Higiéniai Hivatal.
Az általános iskolák működéséről és az oktatás lefolyásáról friss információkat az iskolák weboldalán találhatnak.

MEGHÍVÓ